Skoči na glavno vsebino

Mesec oktober so učenci in starši izkoristili za temeljito čiščenje omar, učiteljice na PŠ Podmelec in CŠ Most na Soči pa smo skupaj z učenci poskrbele, da so stara oblačila dobila priložnost za novo življenje.

Na PŠ Podmelec so učenci 3. in 4. c predelovali stare kavbojke. V okviru delavnice v času OPB so najprej odrezali spodnji del hlačnice, potem pa se posvetili šivanju. Ni lahko spraviti nitke skozi šivankino uho, ni lahko narediti vozla, tudi šivanje samo je kar precej zapletena reč! Kljub začetnim težavam, je na koncu prav vsakemu izmed njih uspelo sešiti vrečko oz. “žakeljček”, ki se ga lahko uporabi na različne načine; kako, pa so učenci kar sami predlagali:

  • vanj lahko pospravim drobnarije (sponke, radirke, tudi orehe ali
    bonbone),
  • lahko ga uporabim namesto okrasnega lončka za lončnico,
  • če je hlačnica ozka, je lahko okras steklenički za vodo,
  • v “žakeljček” lahko dam kozarec (ožji ali širši), v katerega nato postavim šopek rož …

Na Mostu na Soči pa so se pod spretnimi rokami učencev od 2. do 5. razreda stare bombažne majice spremenile v igrače za pse. Učenci so majice najprej narezali na trakove, nato pa te z nekaj truda prepletli v raznobarvne igrače, ki bi razveselile še najbolj izbrane pasje gospode in gospodične. Igrače boste lahko kupili na dobrodelnemu sejmu rabljenih igrač in s tem pomagali zbrati nekaj denarja za šolski sklad.

Zapisali Tajda Vidič in Andrejka Šulin

Dostopnost