Skoči na glavno vsebino

Ker že dve leti na PŠ Šentviška Gora niso izpeljali Miklavževega koncerta, se je porodila ideja, da bi pa v zadnjem tednu decembra vsak oddelek drugemu pripravil kulturno presenečenje. Tako so v 3. in 4. razredu pripravili v sredo prireditev, kjer so se prepletale glasbene točke ter hudomušne recitacije, obogatene z ozadji v ppt. Predstavila sta se tudi violinistka Zala in harmonikaš  Ožbej. Zvoki harmonike so se ta dan razlegali po vsej šoli, vse tja do kuhinje.  V tem oddelku imajo še več glasbenikov, a so bili žal nekateri odsotni.

Prvošolci in drugošolci pa so sami napisali scenarij za igrico Živali na kmetiji pripravijo praznovanje. V  četrtek so odigrali  zabavno pripravo na praznovanje na kmetiji pri Novakovih. Žal sta tudi kmetica Sonja in petelin zbolela, tako da so morali vloge na generalki  nadomestiti. Predstavili so se še z glasbeno točko.

V 1. in 2. razredu so  spremljali medvedka Larsa na njegovih pustolovščinah in spoznavali njegove nove prijatelje. Vsi skupaj pa so »odpotovali« tudi na Antarktiko.

Kot ste že prebrali, so se v četrtek videli preko video-povezave z vrstniki z ostalih dveh podružnic. Drug drugemu so zapeli, si voščili in pomahali.

To, da so se bili učenci pripravljeni potruditi tudi za to, da bi razveselili druge, je opazil dedek Mraz. Osebno jih sicer letos ni obiskal. Jih je pa prijetno presenetil, saj jih je že zjutraj na klopci pred dvorano čakalo darilo.

Zadnje dni so zvezki in učbeniki bolj samevali, zadnji  šolski dan šolskih torb pa sploh niso potrebovali.
Z zanimanjem so spremljali zanimivo in igrivo šolsko prireditev, ki so jo pripravili na CŠ, saj kar nekaj nastopajočih poznajo. Potem pa so se prepustili dogajanju v prazničnem filmu Škratki.

Na koncu je ostalo le še toliko časa , da so pospravili v torbo čarobne krogle in nasmejane Božičke izpod smrečic, si zaželeli zabavne  počitnice ter prijetne praznike.

Skupaj smo ugotovili, da nam lahko majhne pozornosti polepšajo  vsak dan.

Zato tudi vam vsem želimo, da v novem letu poiščete srečo v tistih stvareh, ki nam ogrejejo srce in prižgejo iskrice v očeh.

Za PŠ Šent. Gora: Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

    

Dostopnost