Skoči na glavno vsebino

Na PŠ Šent. Gora sta bila zadnja predpočitniška dneva malo drugačna.

V ponedeljek so učenci delavcem Komunale Tolmin pomagali pri zasaditvi na novo urejenih površin pri igrišču.  Gospa  Sandra jim je razložila, na kaj   je pomembno biti pozoren pri sajenju  grmovnic. Povedala jim je tudi, katere okrasne grmovnice so posadili in kako bodo  lahko skrbeli zanje. Dogovorili so se, da bodo v jeseni posadili čebulice tulipanov in narcis, ki jih bodo s cvetovi razveseljevali spomladi. Učenci so ji podarili lončnico, ki so jo sami vzgojili in povedali, da sami vzgajajo  lončnice ter sadike različnih rastlin. Prav ta dan so presadili sadike bazilike ter dalij.

V  torek pa je bil sploh najboljši dan, saj so bili na klopeh učencev namesto  zvezkov in učbenikov zabojčki z Lego kockami. V dveh delavnicah so učenci z različnimi kompleti v parih sestavljali, preizkušali in izpopolnjevali svoje robote.
Vsem sta se obe delavnici zdeli zelo zanimivi. Delali so v mešanih parih. Starejši so bili presenečeni, kako dobre ideje so imeli mlajši. Programiranje se jim je zdelo težje kot sestavljanje. Napeto so pričakovali, ali so dali robotu prava navodila, da se bo uspešno premikal in dosegel cilj.
Učenci so bili zelo motivirani in aktivni, zato je dopoldne z Mihaelo in Primožem prehitro minilo.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

Dostopnost