Skoči na glavno vsebino

V petek, 27. maja, je z Mosta na Soči proti Štajerski odpeljal avtobus, katerega potniki smo bili nadarjeni učenci naše šole in učiteljici Mateja in Anja.

Potovali smo v Celje. Pred nami so bile nove izkušnje, nova spoznanja in seveda čim več sproščenih in zabavnih dogodivščin. Program dvodnevnega izleta je bil pester. Na seznamu so bili: obisk Tehnoparka, ogled Celjskega gradu in muzeja bančništva Bankarium v Ljubljani. Vmes pa druženje, prenočevanje v hostlu in še kaj.

Ema, Eva, Maja, Anuška, Ursula, Lea in Monika

TEHNOPARK

V Celju smo najprej obiskali Tehnopark. Tam smo se seznanili z osupljivo tehnologijo, zanimivimi fizikalnimi eksperimenti, optičnimi iluzijami. V planetariju smo se odpravili na popotovanje po našem ozvezdju. Uspelo nam je plezat po navpični steni. Iz labirinta pa smo vsi srečno našli izhod. Dve uri sta minili zelo hitro. Kot zadovoljni obiskovalci obisk Tehnoparka priporočamo prav vsem.

Mare, Jurij, Vasja, Vid in Beno

BIVANJE V HOSTLU JE ČISTO POSEBNA IZKUŠNJA

Ker je naš izlet trajal dva dni, smo morali seveda nekje prespat. Pa tudi kaj toplega pojest po celem dnevu aktivnosti dobro dene. Spali smo v hostlu Mladinskega centra, ki nas je vse presenetil. Na dvorišču so bile postavljene mize za namizni tenis, mreže za badminton in plezalna stena. Tudi žogo za odbojko smo dobili in čeprav malo utrujeni, smo bili hitro vsi v »športnem elementu«. Sobe so bile urejene kot železniški vagoni. Imeli smo tudi skupni prostor s televizijo. Na večerjo smo odšli v bližnjo restavracijo. Dunajski zrezek s pečenim krompirčkom je bila odlična ponudba. Po večerji smo se podali še na raziskovanje po mestu s pomočjo aplikacije »Celjske legende«. Dobro nam je šlo in dve skupini sta uspeli najt vse točke. O spanju in nespanju ne bomo poročali. Bili pa smo pohvaljeni za lepo obnašanje. Samopostrežni zajtrk smo imeli kar v kavarni hostla. Po zajtrku pa pakiranje in odhod na Celjski grad.

Jaka, Luka, Brin in Gal

CELJSKI STARI GRAD

Z avtobusom smo se povzpeli na Celjski stari grad. Vreme se je zelo spremenilo. Padal je dež in poletno petkovo vreme je zamenjalo kar mrzlo ozračje. Na gradu smo najprej poslušali kratko zgodovino celjskih grofov. Ugotovili smo, da so tudi v njihovem življenju najpomembnejšo vlogo odigrale ženske. Ogledali smo si oba stolpa in se čudili mučilnim napravam. Ker je bilo vreme vedno slabše, smo se kar hitro odpravili na pot proti Ljubljani, kjer nas je čakal še zadnji ogled.

Lucija, Urška, Larisa, Ula, Julija, Daša in Meta

BANKARIUM

V Ljubljani smo obiskali muzej bančništva Bankarium. Zelo zanimivo in poučno. Zdaj vemo precej več o zgodovini denarja in bančništva. Še bolj pomembno pa je, da vemo več o pomenu varčevanja, rokovanju z denarjem. Videli smo bankomat »od znotraj« in v trezorju šteli denar. Priporočamo ogled.

Pred odhodom domov smo imeli kosilo po lastni izbiri, kar ni bilo težko, saj Ljubljana res ponuja obilo možnosti za vse okuse.

Zadovoljni, malo utrujeni, z veliko novih izkušenj in znanj smo se srečno vrnili na Most.

 

Dostopnost