Skoči na glavno vsebino

Skupaj smo izvedli kar nekaj akcij in humanitarnih dejavnosti in dokazali, da nam je mar tudi za druge. In kaj vse smo počeli?

Skupaj smo izvedli kar nekaj akcij in humanitarnih dejavnosti in dokazali, da nam je mar tudi za druge. In kaj vse smo počeli?

Celo leto smo pridno zbirali zamaške, da bi pomagali dečku iz Nove Gorice s hudo obliko avtizma. Zbrali smo okoli 500kg zamaškov.

Zbirali smo rabljene kartuše in odpadni papir. K zbiralni akciji odpadnega papirja so se tudi letos priključile učenci s podružničnih šol; zbrali smo 9,5 t odpadnega papirja, zbrana sredstva pa namenili šolskemu skladu.

Za 8. marec smo obdarili žene, mame, učiteljice; podarili smo jim čajček za lep dan.

Med mlade člane Rdečega križa smo sprejeli 19 prvošolcev in drugošolcev; 14 z Mosta na Soči in 5 PŠ Dolenja Trebuša. Pripravili smo jim kulturni program, za prijazen obisk in darilca se zahvaljujemo Marjanci Velišček.

V akciji Pokloni zvezek je sodelovala cela šola; zbrali smo 115 zvezkov. Namenjeni bodo socialno ogroženim osnovnošolcem.

Ustvarjali smo za dobrodelni sejem igrač, pisali spodbudna pisma otrokom z redkimi boleznimi, spoznali osnove prve pomoči, sodelovali pri kreativno dobrodelnem projektu Rišem za prijatelja in natečaju Spodbujamo prijateljstvo.

Hvala vse, ki ste se odzvali akcijam.

Zapisala Mojca Florjančič

Dostopnost