Skoči na glavno vsebino

Prvi septembrski dan je  tudi  z vremenom dokazal, da  je počitnic res  nepreklicno konec. A tudi hladno jutro  ni pregnalo dobre volje učencev ob ponovnem srečanju. Čeprav so se otroci videvali tudi med počitnicami, so si imeli že v jutranjem varstvu mnogo zanimivega povedati. Zanimalo pa jih je tudi, kje bodo sedeli pri kosilu in malici ter kje v učilnicah. Pa kakšni učbeniki jih čakajo.

Do malice so  z učiteljicama vadili program za sprejem prvošolcev, ki so ga pripravljali že v počitniških dneh. Po malici pa so kukali skozi šipe, če že prihajajo prvošolci. Trije korenjaki – Jan, Lara in Miha so s svojimi starši že čakali pred šolo. Lili in Bine sta preverila, če so pravi in če  imajo prave šolske torbe.

V programu so se najprej spomnili lanskega zaključnega srečanja s pesmijo Gremo na počitnice. Za  to priložnost so pripravili še novo različico: Je september spet prišel, gremo vsi v šolo,…

V pesmici so povedali, kakšne težave so imeli na prvi šol. dan v gozdni šoli. V igrici pa so pospremili v šolo malega medvedka. Žal on za v 1. razred še ni bil, saj bi se  še kar naprej le igral in klepetal. Zato mu je učiteljica sova svetovala, naj on in šolska torba počakata ter prideta v šolo spet drugo leto.
Za naše tri korenjake pa nismo imeli pomislekov in smo jih kar sprejeli medse. Za darilo so letos dobili stekleničko za vodo s svojim imenom in logotipom šole ter znakom vodne šole.

Prisluhnili so  še pesmici Trije korenjaki. Na koncu so bili že tako pogumni, da so skupaj s starejšimi sošolci zaplesali ob pesmi Moj medvedek Jaka.
Nato so si ogledal učilnico in zasedli svoje mesto v šolskih klopeh. Po sladki malici so se še malo poigrali v kotičku in se s starši odpravili domov.

Našim trem prvošolcem želimo, da bi se med nami prijetno počutili.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

    

     

Dostopnost