Skoči na glavno vsebino

V sklopu letošnjega Tedna otroka so v torek, 4. 10. 2022, predstavniki šolske skupnosti medse sprejeli 21 prvošolcev. Predstavniki razredov predmetne stopnje so pod mentorstvom učiteljice Mateje Maretič pripravili program, dogodek pa je na violini popestrila učenka Lara Križnič.

Prvošolce je s svojo prisotnostjo in nagovorom počastil tudi ravnatelj Ciril Makovec. Da so učenci 1. razreda postali enakopravni člani šolske skupnosti, so morali ponoviti slovesno zaprisego, s katero so se zaobljubili, da se bodo pridno učili, spoštovali učence in zaposlene, pazili na svoje in šolske stvari ter spoštovali šolska pravila. Svojo prisego so tudi podpisali, v dar pa so prejeli plišasto igračko svojih »starejših vzornikov«.

To pa še ni bilo vse. Četrto šolsko uro je 1. a obiskal sedmošolec Anton Baša, ki nam je prebral pravljico Ekovozikolocikel. Z zanimanjem smo mu prisluhnili in se, zgovorni, kot znajo biti le prvošolci, zapletli v zanimiv pogovor po prebranem literarnem delu. Ni kaj, Teden otroka je gotovo eno najbolj prijetnih obdobij šolskega leta.

Prvošolci, želimo vam, da bi se aktivno in pogumno vključevali v življenje na šoli in da bi se v njej dobro počutili. Dobrodošli v šolsko skupnost!

Zapisala: Urška Hrast

      

       

     

Dostopnost