Skoči na glavno vsebino

Teden otroka se je za učence pričel s pravljico. Knjižničarka Martina jim je prebrala knjigo Kiosk. Seveda so najprej sploh morali ugotoviti, kaj kiosk je. Po poslušanju pravljice je vsak razmišljal, kje se je počutil prijetno oz. kam bi želel odpotovati in to narisal. Tako bo nastala že tretja knjiga z ilustracijami učencev.

V sredo je otroke iz vrtca in učence 1. in 2. razreda obiskala policistka Petra. Pripeljala se je kar z » marico«. Na otrokom primeren in zanimiv način je predstavila delo policista in njegovo opremo. Ponovili so tudi osnovna pravila za varno vključevanje v promet. Nato so šolarji ter starejši otroci iz vrtca šli še na poučen sprehod po delu vasi ter vadili pravilno in varno prečkanje ceste.
Tretješolce pa je ta dan obiskala knjižničarka Alenka iz tolminske knjižnice, ki jim je predstavila akcijo Moja knjižnica. Prebrala jim je tudi pravljico O kraljeviču, ki ni maral brati.

Učenci so se zelo veselili tudi obiska iz e- hiše. Že lani so bili zelo navdušeni nad delavnico  robotike. Tokrat je bil tudi en del delavnice s tako vsebino. Izdelali so traktor s prikolico in ta je na koncu peljal celo precej veliko in težko plastično škatlo s kockami. Učenci so bili navdušeni, ker so sami odkrivali napake in iskali boljše rešitve. V drugem delu pa so po navodilih izvajali različne poskuse s snovmi. Seveda so bili najbolj zanimivi tisti, ko je  plastična vrečka poletela v zrak, se je napihnil balon, izstrelil pokrovček.

Teden je hitro minil. In čeprav v tem tednu ni bilo domačih nalog, učencem ni bilo nič dolgčas.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

Dostopnost