Skoči na glavno vsebino

Zima letos le ni pozabila na nas. Že v januarju je Planoto pobelilo. Tako so lahko učenci PŠ Šentviška Gora večkrat  uživali na snegu, na šolskem dvorišču in na bližnjem bregu.

Pravo zimsko – športno doživetje pa je bil zimski športni dan, ki smo ga izpeljali na smučišču  na Ponikvah. Že sončno in ne preveč mrzlo jutro je napovedovalo čudovit dan. Večina učencev se je smučala. Za njihovo varnost in nasvete pri smučanju sta skrbela vaditelja smučanja Alenka in Miha. Najprej so preverili opremo, ponovili pravila, ki veljajo na smučišču ter se ogreli. Vaditelja sta preverila, kakšno je  smučarsko znanje posameznikov ter če že znajo sami na vlečnico. Seveda so bili nekateri nato na smučišču samostojni, nekateri pa so potrebovali nekoliko več pomoči. Na kocu pa so se čisto vsi pogumno spustili po postavljeni progi. Najboljši so si prislužili diplome, prav vsi pa spominsko sličico ter slastno palačinko.

Učenci, ki se niso smučali, so se spuščali po manjšem bregu z lopatkami in bobi. Na tekmi pa so navijali za svoje sošolce.

Dan je kar prehitro minil. Nekoliko utrujeni, a zadovoljni smo se zahvalili vaditeljema smučanja ter predsedniku in članom SSK Ponikve, ki so  nas ta dan prijazno sprejeli ter poskrbeli, da je bilo vse tako kot mora biti.

Poslovili smo se z željo, da se drugo  leto spet vrnemo, če bodo le razmere dopuščale. Seveda pa nekateri učenci gotovo uživajo na smučišču  tudi v počitniških dneh.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

  

     

 

Dostopnost