Skoči na glavno vsebino

iz knjige Težave in sporočila psička Pafija je na ogled na zgornjih knjižnih policah v knjižnici.

Pripravili so jo učenci 2. A razreda, po branju zabavnih dogodivščinah psička Pafija in njegovih živalskih prijateljev na kmetiji v vasi Orehovica.

V zgodbah drugošolci spoznavajo psička Pafija po tem, ko njegova lastnica zboli. K sebi ga sprejme kmet, ki lastnici pripravlja drva. Pafi na kmetiji spozna živali, kot so mačka Margareta, vol, krava Kunigunda, kozel, teliček Icek in pujs Štefan. Pafi obiskuje tudi veveričjo šolo. V vsaki zgodbi se Pafi nauči nekaj, kar je pomembno v življenju za dobre odnose z drugimi.

Psiček Pafi ima človeške lastnosti: govori, sprva je len, nato zvedav in se nazadnje vključi v življenje na kmetiji. Sprva je razvajen, občutljiv in zelo svojeglav, zato hitro zahaja v spore. Ker je še mlad, se lahko z zgledom veliko nauči, zato mu menjava mestnega okolja s podeželskim zelo koristi. Ves čas spoznava različne lastnosti drugih in se pogovarja z njimi ter se iz lastnih izkušenj uči. Spozna, da je pogovor s tolerantno osebo lahko prijeten, zato se tudi sam nauči biti toleranten do drugih, četudi mu sprva niso vsi všeč.

Zapisala: Martina Kozorog Kenda

 

Dostopnost