Skoči na glavno vsebino

V torek, 14. marca, sta nas obiskala delavca iz podjetja Inde Salonit Anhovo.  Gospodična Hana nam je najprej predstavila s čim se ukvarjajo, kako izdelujejo cement ter katere pripomočke in stroje pri tem potrebujejo.
Spoznali smo, kateri poklici vse so potrebni. Pogovarjali smo se tudi o varnosti pri delu in zaščitni opremi ( obleki, čeladi, …) Seveda si jo je edini fant v razredu lahko tudi nadel.

Gospod Elvir nam je najprej pokazal sestavine, iz katerih je zamešal beton. Cementu je dodal eno snov, ki je bila podobna popru, druga moki, tretja pa olju. Seveda je bilo potrebno dodati tudi vodo.

Maso smo hitro začeli vlivati v kalupe, ki smo jih izdelali prejšnji dan. Polnili smo jih kar z leseno žlico. Bili smo veseli in ponosni, ker je gospod Elvir povedal, da tako natančno izdelanih kalupov še ni videl na nobeni šoli.

Zdaj pa bomo morali počakati en teden, da se masa v kalupih strdi in bo postala bela. Že sedaj razmišljamo, čemu bodo posodice služile. Enim za vazice, drugim kot posoda za flomastre, tretjim za bonbone.

Ker smo bili pridni, smo si prislužili vsak svojo liziko v domiselni reklamni embalaži podjetja. Mi pa smo gostoma v zahvalo za zanimivi in prijetni šolski urici podarili ptička.

učenci 3. in 4.r PŠ Šentviška Gora
objavila, Erika Laharnar

     

     

     

 

Dostopnost