Skoči na glavno vsebino

V petek, 14. aprila, smo imeli možnost obiskati Minimundus in Pyramidenkogel. Z deževnega Mosta na Soči smo se začeli vzpenjati čez prelaz Predel, kjer so se dežne kaplje spreminjale v sneg. Tega smo se vsi zelo razveselili. A zimska idila ni trajala dolgo.

Najprej smo si ogledali Minimundus in vse svetovne znamenitosti v njem. Znamenitosti so pomanjšane, zgrajene v razmerju 1:25 in narejene iz enakega materiala kot v resničnosti. Po Minimundusu smo se sprehajali po parku in čeprav je deževalo, smo se vseeno zabavali. V 4D kinu smo se imeli možnost peljati po Kitajskem zidu. Oooo, kakšno doživetje!

Zaradi slabega vremena smo obisk Minimundusa nekoliko skrajšali, a smo čas na avstrijskem-koroškem maksimalno izkoristili. Na Gosposvetskem polju, ozemlju naših prednikov, smo si ogledali vojvodski prestol, kjer so ustoličevali koroške vojvode, v bližnjem kraju Gospa sveta pa mogočno gotsko cerkev Marijinega vnebovzetja.

Nazadnje smo se odpeljali še do stolpa Pyramidenkogel. Do vrha smo se lahko povzpeli peš ali z dvigalom. Na vrhu naj bi nas pričakal prekrasen razgled, a smo bili zaradi slabega vremena in megle za to prikrajšani. Na naše veliko razočaranje pa prav tako ni bil mogoč spust po toboganu z vrha stolpa.

Ob koncu dneva smo bili veseli vseh zanimivih in zabavnih dogodivščin, ki smo jih doživeli na poti.

Zapisale osmošolki, Julija Murovec in Daša Jeklin ter sedmošolka Neža Laharnar

Dostopnost