Skoči na glavno vsebino

Danes smo se prebudili v sveže jutro, začinjeno z nekaj kapljami in meglico, ki se je vila med smrekovimi vrhovi pod domom.

Kljub temu smo za budnico opravili kratek vzpon na Školj, nato pa se zopet zdelili v dve skupini. Prva skupina se je v domski dvorani prelevila v papagaje, medvede, kače, kiparje, krotilce ljudi … in pri tem neskončno uživala, ter krepila skupinski duh. Nadstropje višje pa so jedilnico napolnili nadobudni novopečeni kuharji in kuharice. Zavzeto so dve uri gnetli, zavijali in rezali, odvijali, popravljali in stiskali, dokler se pladnji niso šibili pod idrijskimi žlikrofi. Po malici sta se skupini zamenjali in preiskusili še drugo aktivnost.

Kosilo je danes še posebej teknilo, na meniju so bili naši mostarsko-idrijski žlikrofi, učitelji pa smo seveda poskrbeli, da je vsak učenec dobil na krožnik točno tiste, ki jih je sam izdelal in niti pod razno ne sosedovega. Po kosilu se je ravno dovolj zvedrilo, da smo lahko prvič vsi četrtošolci skupaj odšli na pohod do slapov Gačnika. Noge so do doma komaj še zdržale, po večernem hitrostnem kvizu pa so skupaj z glavami dokončno omagale.

Po pričakovanjih danes ni bilo težav z odhodom v posteljo.

Zapisala Tajda Vidič

 

Dostopnost