Skoči na glavno vsebino

Učenci 3. a so v zadnjem tednu pred koncem pouka zares uživali. Preživeli so dva prečudovita dneva v družbi Žarka Trušnovca na Mostu na Nadiži, kamor so bili povabljeni s strani organizacije Rdečega križa.

Torkov dan so začeli z Žarkom, ki jih je lepo sprejel in povedal, kako bosta ta dva dni potekala. Kmalu je sledil pogovor z Marjanco Velišček o spodbujanju k humanitarnosti in prostovoljstvu in nudenju prve pomoči. Ko so se dobro okrepčali, pa so šli na težko pričakovano kopanje v Nadižo. Po res odličnem kosilu so se učenci podali v deželo škratov, kjer so bili res domiselni pri izdelovanju hišic in pripovedovanju zgodb. Zvečer je hitro minil ob prekrasnih fotografijah Miljka Lesjaka. Pika na i pa je bil taborni ogenj, ob katerem so prepevali pesmice. Prijetno utrujeni so hitro zaspali in se zbudili v sredino jutro, ki so ga zopet pričeli s tabornim ognjem, na katerega so morali paziti, da ne ugasne. Sledila je jutranja telovadba, nato pa predstavitev dela z reševalnimi psi. Obiskal jih je Danilo Pavšič s svojo psičko Beli. Ker je bil dan res vroč, so se zopet hladili v Nadiži, sledile so ustvarjalne delavnice in igra v deželi škratov. Dan je prehitro minil in že je bil čas za odhod domov. Domov smo se vsi vrnili polni lepih vtisov in doživetij.

Hvala Rdečemu križu Tolmin, ki nam je omogočil tabor ter Žarku Trušnovcu in njegovim pomočnikom za vodenje in izvedbo programa.

Zapisala Ana Selinec Kozorog

Dostopnost