Skoči na glavno vsebino

Mesec december se je pri nas začel delavno – ustvarjalno. Že v začetku so učenci spremenili jesenske okenske dekoracije v zimske. Mucki so dobili tople kape in rokavičke, strašila so zamenjale ptičje hišice.

V naslednjih dneh so pridno izdelovali izdelke za sejem na centralni šoli  ter kasneje še za stojnice ob prižigu lučk na Šentviški Gori. Vmes so se malo oddahnili in pozabavali  ob praznični predstavi.

Najbolj so se veselili  četrtkove popoldanske ustvarjalne delavnice. Pridružili so se jim namreč stari starši, starši in drugi sorodniki. Skupaj so izdelovali voščilnice, s katerimi bomo razveselili vse, s katerimi  na šoli sodelujemo. Izdelali so tudi blizu 60 zvezdic za srečo, s katerimi bodo v teh predprazničnih dneh obdarili  vse Planotarje starejše od 80 let. Vzdušje na tej delavnici je vsako leto nekaj posebnega, saj otrokom predvsem pomeni veliko čas, ki so si ga najbližji vzeli za druženje z njimi.

Ko se je začelo mračiti pa smo se vsi skupaj ter tudi otroci iz vrtca in njihovi obiskovalci odpravili na vaški trg, kjer so se ob petju otrok prižgale novoletne lučke na smrečici in lipi. V dvorani so bili na prazničnih stojnicah na voljo raznoliki praznični izdelki. Člani KS pa so poskrbeli za topel čaj.
Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste se nam ta dan pridružili in nas s prostovoljnimi prispevki tako bogato nagradili za naš trud.

Čeprav je bil dan dolg, smo se razšli zadovoljni in s prijetnimi občutki.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

      

     

 

 

Dostopnost