Skoči na glavno vsebino

Januarski dolgi večeri in pomanjkanje snega so bili kot nalašč za ustvarjanje in branje. To so počeli tudi učenci, ki so sodelovali pri zadnjem Ekošolskem kvizu, tokrat igrivo obarvanem.

Učenci so si morali za uvrstitev v žreb natančno prebrati vsebino o svetovno priljubljeni igrači – Lego kockah, nato pa pravilno odgovoriti na nagradno vprašanje. Poleg nagradnega vprašanja pa smo v tem mesecu za učence pripravili tudi Lego izziv. Prvošolci so poskušali iz kock izdelati stoječo črko ali številko, drugošolci so postavljali labirint za frnikolo, tretješolci stoječo pošast, četrtošolci so se mučili z načrtovanjem tehtnice in petošolci s “fidget spinnerjem”. Kakšne zanimive stvari so nastale izpod rok učencev s PŠ Šentviška Gora in PŠ Dolenja Trebuša, si lahko ogledate v galeriji.

Sreča pri žrebu pa je bila tokrat na strani učencev s centralne šole, izžrebana sta bila Jonatan Eržen iz 5. a in Luka Križnič iz 4. a.

Da se zanju poskakovanje od sreče ne bo končalo tako hitro, je poskrbelo podjetje Woop!, ki je učencema podarilo polurno zabavo na trampolinih. Čestitke nagrajencema in hvala sponzorju za motivacijski nagradi.

Zapisala Tajda Vidič

 

Dostopnost