Skoči na glavno vsebino

V torek, 4.6.2024 smo se učenci PŠ Dolenja Trebuša odpravili za tri dni v Most na Nadiži v Breginju.
Najprej nam je Žarko Trušnovec povedal, kaj bomo ta dan počeli.
Razporedili smo se v sobe in šli na malico. Po malici smo šli na dolg pohod do Nadiže. Ko smo prišli nazaj, smo pojedli kosilo in šli k počitku. Nato smo se razdelili v skupine in se podali v gozd izdelovat vsak svojo škratjo deželo.
Pozno popoldne nas je obiskal gospod Danilo s svojo reševalno psičko Belli, ki sta nam predstavila delo reševalnega psa in gorske reševalne službe ter vso opremo, ki jo potrebujeta ob pomoči pri nesrečah.
Zvečer nas je obiskal gospod Milko, ki nam je predstavil svoje fotografije iz narave. Po zaključku smo se pripravili za spanje, poslušali še pravljico in sladko zaspali.

V sredo zjutraj smo vstali ob 7.00, mnogi pa so se zbudili že veliko prej. Po jutranji telovadbi in zgodbi smo zajtrkovali. Po zajtrku smo se odpravili do Breginja. Tam smo si ogledali zanimivo cerkev z ločenim zvonikom in staro vaško jedro. Ko smo prišli nazaj, smo dokončali svoje škratje dežele. Potem smo imeli odlično kosilo. Škratje dežele smo po kosilu predstavili učiteljicam in svojim sošolcem.
Popoldan smo se pripravili na sprejem prvošolcev v mlade člane Rdečega križa, ki jih je sprejela gospa Marjanca.
Zvečer nam je Žarko predstavil svoje fotografije plezalnih podvigov v Peruju, nato pa smo se spet odpravili spat, še prej pa poslušali novo pravljico.

V četrtek je bil naš zadnji dan v Breginju. Po jutranji telovadbi in zajtrku smo imeli zanimive štafetne igre na igrišču. Za tem nam je Žarkov sin Blaž pripravil plezalno jamarsko vrv. Vsi učenci smo se lahko poskusili v svojih plezalnih veščinah. Splezali smo na visoko drevo in mnogim učencem je uspelo doseči vrh.
Ker je učencev veliko, smo s plezanjem nadaljevali še po kosilu. Učenci, ki so podvig že opravili, pa so se podali na lov za zakladom.
Kot bi mignil je bila ura 15.00 in že so nas čakali starši, da nas odpeljejo domov.

Iz srca se zahvaljujemo naši šolski sosedi Mojci Pirih, ki se je odpovedala svojemu darilu ob 50-letnici in nam omogočila čudovita doživetja v prelepi naravi.

Zapisale četrtošolke Taja, Anja, Lina in Kaja

Dostopnost