Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Šentviška Gora so z lovci LD Planota preživeli dva nepozabna dneva.

Pri lovski koči z zelo lepo okolico so se zbrali v sredo, 5.6. popoldne.  Ko so se spoznali z gostitelji – Ludvikom, Edijem in Brankom, so se odpravili na krajši sprehod do lovske opazovalnice – preže , v katero so se lahko povzpeli. Pozorni so bili tudi, da bi opazili sledi živali. Ker so imeli vsi trije lovci s seboj še vsak svojega psa, je bil sprehod še bolj zanimiv, saj so jih lahko vodili učenci.

Po povratku k lovski koči so povečerjali. Potem se jim je pridružil še lovec Zlatko s svojim psom. Predstavili so jim lastnosti in posebnosti pasem psov. Nato so učenci spraševali, karkoli jih je zanimalo o divjih živalih. Vzdušje je še polepšal lovec Branko, ki je zaigral na harmoniko in učenci so seveda hitro zaplesali. Potem pa so bili že nestrpni, da vidijo, kje bodo prenočili- na skupnih ležiščih v koči. Eni prej, drugi kasneje so potonili v spanec.

Noč je bila bolj kratka, saj jih je že ob 5.15. prebudil glas lovskega roga. Hitro so bili na nogah, saj so jih lovci Bojan, Boris,  Branko G., Branko H., Edi, Karlo, Matjaž, Miran, Roman in Ludvik že čakali, da vsak dva ali tri  odpelje  na jutranje opazovanje narave. Po povratku so pozajtrkovali, nato pa so si povedali, kaj zanimivega so videli. Lovcem so v zahvalo zapeli  pesmico o srnici in jim podarili v les vžgano srno.

Druženja  z lovci  s tem sicer še ni bilo konec. Učenci so se skupaj z učiteljicama v spremstvu psa Čapija odpravili na pohod na Črvov vrh. Lovci pa so jim medtem pripravili » lovsko« kosilo. In ker vedo, da so otroci sladkosnedi, so jim spekli še palačinke.

Po kosilu so se učenci prosto igrali pred kočo, tudi v družbi učitelja Mirka. Streljali so celo z lokom.
Vse je bilo tako zanimivo, da bi učenci ostali še kakšen dan.

Lovcem se za gostoljubje v obeh dneh še po tej poti najlepše zahvaljujemo.

Za PŠ Šentviška Gora, Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek

     

     

     

     

Dostopnost