Skoči na glavno vsebino

Sreda. Dan, ko se teden prelomi v drugo polovico. Nekateri izmed učencev so ob jutranji budnici to razočarano ugotovili, drugim je postalo pri srcu malo lažje, saj je ponovno snidenje s starši že skoraj tu.

Vsem pa so te misli po glavi rojile le za kratek čas, saj sta bili po krepkem zajtrku že na vrsti prvi dve aktivnosti. Pri učitelju Ivanu so učenci najprej prek zgodbe spoznali kakšno je bilo življenje na Medvedjem Brdu nekoč, nato pa so svoje ročne spretnosti preizkusili pri molži in pastirskih igrah. Medtem ko so Lisko že pošteno boleli seski, se je druga skupina mudila pri učiteljici Mojci, kjer so obnavljali svoje znanje o življenju na travniku. Tudi v tej skupini ni manjkalo zabave, med drugim smo tudi spoznali, da nekateri učenci res ne bi bili dobre mravlje stražarke. V svoje mravljišče bi namreč spustili kar vse po vrsti. V tem času se je vreme ravno dovolj zbistrilo, da smo lahko pred kosilom opravili še daljši sprehod čez bližnje griče.

Po obveznem počitku smo nase navlekli “delavske” hlače in se že nekoliko izmučeni odvlekli do bližnjega gozda. Ta najverjetneje hrani tudi zaloge dodatne energije, saj so učenci ob omembi pijavk, blata in vode kar poskočili in pozabili na utrujenost. Vse do večera so objemali drevesa, preskakovali skale, s škornji brodili po potoku in uživali v neokrnjeni naravi.

Vrhunec dneva pa je bil zagotovo večerni leteči kviz, pri katerem so učenci po celotnem domu iskali vprašanja in hiteli z odgovori nazaj k strokovni komisiji. Za eno uro se je v hišo naselil kaos, hodniki so postali tekaške steze, ob glasnem dogovarjanju in krikih navdušenja pa je z ušesi zastrigla še nekaj sto metrov oddaljena sosedova psička Bela.

Z uspavanjem učencev danes ni bilo težav.

Zapisala Tajda Vidič, video Nives Gruden

 

Dostopnost