Skoči na glavno vsebino

Četrtek nas je že opomnil, da se izteka naš čas na Medvedjem Brdu.

Dopoldanski čas so učenci preživeli v sicer razmočeni, a najbolj pristni učilnici izmed vseh, naravi. Spoznavali so rastlinske in živalske gozdne prebivalce, sestavili talno sliko iz plodov, vejic, mahu …, ter si ogledali, kako poteka razrez lesa v žagi.

Po zopet slastnem kosilu, nas je pričakalo bolj kislo vreme, zato so otroške igre in učenje potekale v domu. V naravoslovnem delu so natančneje  spoznali živalske prebivalce gozda, njihove sledi in ostanke, športnem delu pa so uživali v spustih po toboganu ter pastirskih in športnih igrah.

Kaj lahko najboljšega poješ za večerjo pred iztekom teh deževnih, a vendar nepozabnih dni? Ja, pico, seveda. “Koliko dodatka je še?” Presenečeno so ugotavljali, da dodatka pravzaprav ne zmanjka in da so prej polni njihovi trebuščki.

V večernem delu so se otroci predstavili z vici, skeči, pesmijo ter tudi na tem področju izkazali svojo ustvarjalnost. Za piko na i pa je sledila še zabava s plesom. Da imamo v 4. razredih šole Most na Soči toliko “žurerjev”, ne bi nikoli upale trditi. No, pa smo se zmotile. Več kot uspel jim je tudi ta del.

Preživeli smo čudovit teden na Medvedjem Brdu. Danes nas čaka še plezanje po umetni steni in raziskovanje travnika, po kosilu pa vožnja domov.

Dragi starši, hvala za zaupanje, otroke vam prav kmalu vrnemo polne lepih spominov, ki jih bodo greli še dolgo.

 

Učiteljice Tajda, Andrejka in Nives

 

Zapisala Andrejka Šulin, video Nives Gruden

Dostopnost