Skoči na glavno vsebino

Še pred zadnjim šolskim dnem, torej v nedeljo, 23. 6., so starši šolskih in vrtčevskih otrok organizirali zaključno druženje na Aspasku na Pečinah. Najprej sta se obe skupini otrok iz vrtca predstavili s krajšim sproščenim programom. Vzgojiteljica Alenka  se je poslovila od šestih otrok, ki bodo drugo šolsko leto že prvošolci. Prav tako so se po krajšem programu tudi učenci in učiteljici uradno poslovili od petih četrtošolcev, ki odhajajo  v septembru  v 5. razred na centralno šolo. Tako kot vsako leto so jim mlajši sošolci zapeli pesmico, v kateri so vsakemu povedali, katere njegove vrline in sposobnosti pri njih cenijo. Učiteljica Erika jim je podelila pohvale za sodelovanje na kulturnih prireditvah v vseh letih šolanja. Oblekli so majice, za katere so idejo za natisnjen motiv oblikovali sami.

Starši in učiteljice ter vzgojiteljice so se drug drugemu zahvalili za uspešno in korektno sodelovanje.
Po uradnem delu je sledilo še sproščeno druženje.

Na zadnji šolski dan so se učenci in otroci vrtca z učiteljicami in vzgojiteljicami po šolski malici zbrali pred šolo na krajši prireditvi v čast naši domovini. Ob himni so četrtošolci dvignili zastavo. Starejši učenci so povedali nekaj pesmi o domovini in maternem jeziku, mlajši pa  katere kraje naše lepe domovine so že obiskali in kaj zanimivega so tam videli. Zapeli so še pesem Slovenija.

Po podelitvi spričeval in zadnjih priznanj  je bilo še nekaj časa za zadnje druženje. Med drugim so si učenci povedali, kakšne načrte imajo za počitnice.

Naj bodo počitniški koraki namenjeni k novim dogodivščinam čim bolj varni.

Za PŠ Šent. Gora,  Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

 

 

Dostopnost