Skoči na glavno vsebino

Na deževen sredin dan smo na PŠ Šentviška Gora  dobili obiske. Na našo Planoto so se na izlet pripeljali varovanci doma upokojencev iz Idrije. S kombijem jih je pripeljala njihova delovna terapevtka Ema Brelih.

Najprej smo se pozdravili in predstavili. Obiskovalce je zanimalo vse o šoli ter od kod učenci prihajajo. Tudi sami so nam zaupali, kje so obiskovali šolo in kako so v šolo prihajali. Med njimi je bil celo nekdanji učitelj in zanimivo-njegova učenka.  Učenci so jim pripravili krajši sproščen kulturni program, zapeli so in zaplesali.

Po  nastopu  nas je Ema, ki veliko potuje, s fotografijami in zanimivo pripovedjo popeljala  v Afriko- v Etiopijo, Nigerijo, Kongo, Mali, Burkina Faso.  Ta kontinent je izbrala zato, ker je tam precej drugače kot pri nas.  Pokazala nam je fotografije  pokrajine, ljudi, otrok, tržnic, šole, rastlin, živali, … in povedala veliko zanimivega o teh krajih. Pa tudi kakšno zabavno dogodivščino s teh potovanj nam je zaupala. Učenci so se čudili, kako je lahko v naravi fotografirala živali, ki jih pri nas vidimo le  za mrežo v živalskem vrtu.  Ugotovili so, da je življenje v teh delih Afrike precej drugačno kot pri nas in da so tudi običaji drugačni. Z veseljem so si ogledali predmete, ki jih je  Ema prinesla od tam. Deklice so  pomerile pisana oblačila in si nadele nakit. Preizkusili so tudi igro s kamenčki.

Emi se še enkrat lepo zahvaljujemo za prijetno druženje, v katerem smo uživali vsi- tako otroci kot tudi starejši. Na obisk pri nas jih bodo gotovo spominjali tudi medvedki, ki so jim jih izdelali učenci.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

     

     

     

Dostopnost