Skoči na glavno vsebino

Učenci izbirnih predmetov italijanščina in španščina so se v soboto, 5. 10. 2024, podali na ekskurzijo v Verono. Kako so preživeli dan, je zapisala učenka Neža Laharnar iz 9. b razreda.

Kljub temu, da se je moj dan začel zgodaj, sem se ga zelo veselila. Zbrali smo se ob 6:15 na Mostu na Soči, kjer smo se vkrcali na avtobus, na katerem so bili učenci iz Kobarida in Tolmina. Vsem nam je bilo skupno, da obiskujemo izbirni predmet italijanščino, zato je bila naša destinacija v Italiji. Namenjeni smo bili v Verono.

Najprej smo prečkali most čez reko Adižo, nato pa prišli do glavnega veronskega trga. V oči mi je padel velik amfiteater. Vodič nam je povedal nekaj zanimivosti o mestu ter nas peljal do balkona, kjer sta si Romeo in Julija izpovedala ljubezen.
Seveda je to najbolj znana zgodba o ljubezni, ki jo je napisal William Shakespeare. Pod balkonom je stal spomenik Julije, s katero smo se lahko fotografirali. V bližini je stal nabiralnik, v katerega so ljudje pisali pisemca o ljubezni.

Po koncu ogleda nam je ostalo še nekaj prostega časa. Privoščili smo si sladoled in zapravljali denar v trgovinicah. Po čudovitem dnevu smo se utrujeni vrnili na avtobus in uživali v razgledu na Verono.

Nekaj fotoutrinkov si lahko ogledate spodaj (foto: Vesna Taljat)

Objavila Vesna Taljat, mentorica španščine

Dostopnost