Skoči na glavno vsebino

Tudi za učence PŠ Dolenja Trebuša je bil teden otroka zelo pester in razigran.

Začelo se je že v ponedeljek, saj so učenci 1. in 2. razreda lahko v šolo prinesli svoje najljubše igrače in se z njimi v družbi prijateljev tudi poigrali. Učenci 3. in 4. razreda pa so pri folklornem krožku odpotovali v preteklost in izdelali staro otroško igro – koruzne goslice.

Še isti dan so se na Mostu na Soči tretješolci in četrtošolci preizkusili v poznavanju cestnoprometnih predpisov, nato pa se podali na vožnjo s “pravimi” avtomobilčki.

Sledil je športno obarvan torek, saj so učence obiskali člani Kajak kluba Soških elektrarn. Poleg predstavitve kajakaštva so jim pripravili tudi poligon, katerega so otroci spretno premagali. Vsem pa je bila zagotovo najbolj všeč razburljiva vožnja v kajaku.

V sredo so uživali v osupljivih čarovniških trikih čarodeja Tonija ter se preizkusili kot njegovi pomočniki. Tudi to jim je šlo več kot odlično od rok.

V petek so bili v ospredju prvošolčki, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost.

Čisto za konec pa jih je s svojim obiskom, sedaj že tradicionalno, razveselila vzgojiteljica Sara s kamišibajem. Skupaj so pregnali Grdinico iz lisičje luknje.

Presenečenj s tem še ni bilo konec – skupaj z vzgojiteljico Saro so se naučili izdelati psička iz balonov.

Res je bilo lepo – vabljeni, da pokukate v galerijo.

Vsem obiskovalcem se še enkrat najlepše zahvaljujemo, da so s svojim obiskom prispevali k temu, da so otroške še “nepopisane liste” zapolnili z novimi doživetji, izkušnjami in spoznanji.

Vsi skupaj pa si seveda želimo, da bi bilo takih dejavnosti še veliko.

Zapisala Nives Gruden 

 

Dostopnost