Skoči na glavno vsebino

Da čas v hribih teče drugače kot v dolini, smo se lahko prepričali učenci 7.a z učiteljicami v petek, 11. 9. in soboto, 12. 9.

Na domačijo pri Škudru v vasi Krn nas je povabila učiteljica Darja, ki je tam že skoraj domačinka. Po vožnji do Vrsnega smo peš zagrizli v klanec proti vasi Krn. Po dobri uri hoje smo prispeli na cilj, se razgledali, namestili in si razdelili delo – nabrali dračje za ogenj, pripravili kurišče pred hišo, zakurili ogenj, postavili šotor in začeli pripravljati večerjo. Pred večerom se je našel čas še za nekaj socialnih iger in obisk našega ravnatelja v popolni lovski opremi. Poleg pripovedovanja o divjadi in naravi, je predvsem fante navdušil s čisto pravima lovskima puškama in daljnogledi. Za večerjo krompir in skuta, kot se v planinah spodobi, po večerji pa nočni sprehod do cerkvice, kjer nas je čakal skriti zaklad. Ker taborni ogenj, nad katerim se lahko speče okusna jabolka, tudi ponoči ne sme ugasniti, smo se izmenjavali na nočni straži, ki pa so jo nekateri tudi prespali.

Po kratki noči nas je prebudilo sončno jutro, kot nalašč za sprehod do puščavnikove jame, v kateri je domačin iz vasi preživel kar 18 let. Še pred kosilom, ki nam ga je skuhala naša odlična kuharska ekipa z učiteljico Darjo na čelu, smo v skupinah pripravili kratek zaključni program za naše starše, ki so nas popoldne prišli iskat na planino Kuhinja. Nekaj športnih iger in v želodcih je že krulilo. Po kosilu smo bili z mislimi že pri odhodu, pospravljali smo in pakirali, strnili vtise in se podali proti planini Kuhinja.

Kljub temu, da smo v Krnu preživeli le en dan, smo nabrali toliko novih spominov in izkušenj, da se je zdelo kot en teden. Predvsem smo se bolje spoznali med seboj in postali ena velika družina. V hribih je vse drugače, zato se bomo v Krn z veseljem še vrnili.

In kaj nam je bilo najbolj všeč?

Najbolj mi je bilo všeč kuhanje v kuhinji. (Ines)

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo dežurali. (Žan)

Straža pri ognju in pečenje jabolk na palicah pri ognju. (Meta)

Najbolj mi je bilo všeč kurjenje ognja. (Matevž)

Najbolj mi je bila všeč nočna straža. (Tomas)

Ko smo dežurali. (Žare)

Najbolj mi je bilo všeč v sobi zvečer, ko nismo spali in smo hecali sošolca. (Martin)

Kurjenje ognja mi je bilo najbolj všeč. (Aljaž)

Ko smo bili lahko dolgo pokonci ob ognju, ko smo stražili. Najboljši dogodek bi mi verjetno bila nočna straža, vendar me sošolci niso zbudili. (Lan)

Najbolj mi je bila všeč nočna straža in pečenje jabolk ob ognju. (Urša)

Straža pri ognju in izdelava kokosovih kroglic. (Teja)

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo odšli na sprehod do cerkve in do puščavnikove jame. Ponoči smo se greli ob ognju. Pekli smo jabolka in krompir. (Katja)

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo ponoči bili na straži. (Kim)

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo stražili zvečer pri ognju in izdelovanje kokosovih kroglic. (Maja)

Več o dogodku si lahko ogledate v galeriji.

Zapisala Metka Kavčič Feltrin

Dostopnost