Jedilnik

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

PONEDELJEK, 21. 5.  malica
polbela bombeta (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ogrska salama, kumarice (10), čaj
 kosilo fižolova mineštra (1, 3), pecivo (1, 3, 7)
TOREK, 22. 5.  malica
kruhov rogljiček (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), čokoladno mleko (5, 7, 8), sadje
 kosilo cvetačna juha (9), polpeti (1, 3), krompir v koščkih, zel. priloga, mešana solata
SREDA, 23. 5.  malica
koruzni kosmiči (1, 5), sadni jogurt (7), sadje – SHEMA (češnje)
 kosilo porova  juha (9), piščančji zrezek v omaki (1), dušen riž z grahom, mešana solata
 ČETRTEK, 24. 5. malica
črn kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), pašteta Argeta (6), čaj
kosilo  cvetačna juha (9), postrv Faronika, maslen krompir (7), špinača, zeljna solata s fižolom
 PETEK, 25. 5.

malica

 

črna žemlja (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sir (7), svež paradižnik, sok
 kosilo
zel. juha (9), testenine z ragujem (1, 3, 7), mešana solata s čičeriko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.