Skoči na glavno vsebino

Meta, Julija, Katarina, Lejla, Nejc in Jure so praznično urejeni in dobro razpoloženi prišli v šolo v spremstvu svojih staršev.

Že pred šolo so jih nestrpno pričakali ostali učenci ter Lili in Bine. Najprej so se fotografirali  pred šolskimi vrati. Fotografirali so se še vsi učenci, ki jih bo letos 15. Lili in Bine sta prvošolce  povabila v spodnjo učilnico, saj so  jim starejši učenci že v zadnjih počitniških dneh pripravili prisrčen sprejem. Ema, Hana in Monika so jih popeljale nazaj v poletne dni s plesno točko.

Aljoša je povedal hudomušno pesmico September. Prvošolci so v pesmici spoznali zajčka Rudija, ki se vedno trudi, da  bi v šoli vse  znal. A zajček je imel težave na poti domov, saj se je izgubil. Lili in Bine sta mu pomagala, da so s pomočjo oglasa na ptičjem radiu ugotovili, kje stanuje. Tako se je srečno vrnil domov, pa še svoj naslov se je nučil.

Prvošolce smo še uradno potrdili in jih svečano sprejeli medse. Kar trem so letos pripeli priponke bratje in sestre. Oblekli so še majice z znakom naše šole.

Vsi skupaj so zapeli še zajčkovo pesem in zraven zaplesali. Prvošolce so pospremili v njihovo učilnico, kjer so jih  čakale figurice Lili in Bineta ter medvedki z začetnicami imen. Hitro so našli vsak svojega.

Ta dan je bila malica prav posebna – torta seveda. Zelo jim je teknila. Ker je bila prevelika samo zanje, so se  lahko posladkali tudi ostali učenci. Seveda so s prvošolci do konca prazničnega šolskega dne ostali tudi njihovi starši. Nekateri, ki so tudi sami pred leti prestopili prvič šolski prag prav na naši šoli, so obujali spomine ob fotografijah v šolski kroniki.

Našim prvošolcem želiva, da bi jim prvi šolski dan in tudi celo prvo šolsko leto ostalo  v prijetnem spominu.

Učiteljici Vlasta in Erika

prvosolci1 prvosolci2 prvosolci3

prvosolci4 prvosolci5 prvosolci6

prvosolci7 prvosolci8 prvosolci9

prvosolci10 prvosolci11 prvosolci12

prvosolci13 prvosolci14 prvosolci15

prvosolci16 prvosolci17 prvosolci18

Dostopnost