Skoči na glavno vsebino

Učenci na PŠ Šentviška Gora so si v tednu otroka zaželeli, da bi se več igrali, imeli manj domače naloge, da bi jih kdo obiskal in da bi kam “odpotovali”.

Nekaj želja jim je izpolnila nekdanja učenka naše šole Marina Laharnar, študentka socialne pedagogike, ki je z njimi preživela del sredinega šol. dne. Ker  ima že kar nekaj izkušenj pri delu z otroki, je vedela, kako jih bo navdušila.
Najprej so se na poseben način predstavili. Več listkov toaletnega papirja kot so si odtrgali, več podatkov o sebi so morali povedati.

Igrali so se socialne igre viseči most, gordijski vozel in  kje je kostanj. Najbolj so bili navdušeni nad igro viseči most, ko so se morali na vrvi ( visečem mostu), ne da bi “padli v vodo”, razporediti od najmanjšega do največjega. S fotografijami in pripovedjo jih je popeljala na Malto.

Učenci so si najbolj zapomnili, da tam vozijo po levi strani ceste. Zanimiva se jim je zdela Popajeva vas ter balkoni na hišah. Izvedeli so, da so na Malti snemali film o Popaju in je zato tam Popajeva vas. Ogledali so si risani film s tem junakom. Skupaj so še razmišljali o razlikah in podobnostih med otroki po svetu ter se ob prijetni glasbi sprostili na  potovanju jesenskega listka.

Marini so se za lepo doživetje zahvalili in ji podarili pikapolonico ter medvedka. Ko smo naslednji dan zbirali vtise, smo ugotovili, da so učenci uživali tako pri igrah, na potovanju na Malto ter tudi, ko so se sproščali kot jesenski listki.

Hvala Marini, ki se je na našo šolo vrnila  z novimi  znanji in učencem polepšala šolski dan.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

 obisk2 obisk3 obisk4

obisk5 obisk1 obisk6

obisk7 obisk8 obisk9

Dostopnost