Skoči na glavno vsebino

Ker je letošnja jesen tako radodarna s toplimi sončnimi dnevi, so jo učenci PŠ Šentviška Gora 5. novembra po pouku mahnili še na en planinski pohod.
Pot ni bila dolga, a je bilo na njej veliko zanimivih dogodivščin.
Prvi postanek so imeli na domu učiteljice Vlaste. Pripravila jim je okrepčilo in regratov sok. Poigrali so se z njeno psičko Arijo. Videli so, kako zna dati tačko in kako je vesela, če za nagrado dobi pasji piškot. Še bi se igrali z njo, a morali so oditi dalje, saj je bil njihov cilj na Pečinah. Do tja so nekaj časa hodili po gozdni poti, kjer so uživali v brodenju bo suhem listju.
V vasi so se ustavili pri Denisovi in Domnovi noni, ki je v vrtu sadila čebulice spomladanskih rož.
Cilj pohoda je bil na domačiji Pr Pisku, kjer sta doma učenca Ema in Nace. Izvedeli smo namreč, da je njihova oslica Lili pred mesecem skotila mladička. Pričakovali smo, da bo lep, a bili smo presenečeni, saj je bil še bolj prisrčen, kot smo mislili. Osloma delajo družbo koze. Živali se pasejo na vzpetini, ki se imenuje Ognjena glava. Menda zato, ker je najdlje obsijana s soncem. Učenci so uživali, ker so živali lahko božali in jih hranili.
Nace jim je pokazal še, kakšne priključke za njegov traktor je iz lesa izdelal v očetovi delavnici. Najbolj pa so bili presenečeni nad njegovim posebnim izdelkom- pravo hišico iz lesa. Če bi starša ne zagotovila, da je to večinoma Nacetovo delo, bi mislili, da je kupljena.
Šele na koncu so si vzeli čas za malico. Sendvič iz nahrbtnika je na planinskem pohodu pa le treba pojesti. Mama Nives jim je ponudila odlično ocvirkovco in domač grozdni sok.
Ker so dnevi po premiku ure na zimski čas kratki, so se morali posloviti. Še prej so se mami Nives in tatu Mihu zahvalili za gostoljubje z izdelkom- v les vžganim osličkom.
Učenci so skupaj preživeli še eno prijetno popoldne.

Za PŠ Šentviška Gora Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek

 2planinskipoh01m 2planinskipoh02m 2planinskipoh03m

2planinskipoh04m 2planinskipoh05m 2planinskipoh06m

2planinskipoh07m 2planinskipoh08m 2planinskipoh09m

Dostopnost