Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 25. 1. 2016, so sedmošolci obiskali Knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu.

To je že deseta generacija, ki v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo sedmošolcem omogoča obisk najbližje splošne knjižnice. In ne le to, vsak sedmošolec dobi posebej za to priložnost v dar odlično izbrano knjigo slovenskega sodobnega avtorja. Letos so dobili Iskanje Eve avtorja Damjana Šinigoja. Knjižničarja v Tolminu sta se res potrudila učencem predstaviti ureditev knjižnice,  njihove dejavnosti za spodbujanje branja in jih seznanila z vzajemnim katalogom Cobiss. Učenci so tudi praktično preizkusili, kako deluje vzajemni  katalog in samostojno poiskati knjige na policah.

Kaj menijo sami, pa izvemo iz njihovih izjav:

Naučila sem se brskati po Cobissu. Predstavili so nam knjigo Iskanje Eve, ki sem jo že začela brati. Komaj čakam, da jo preberem za bralno značko.

Lepo, hitro je minilo in knjiga mi je všeč.

Bilo mi je všeč, ker sem ugotovil, kako poiskati knjigo.

Ta projekt mi je všeč in knjiga tudi, saj sem jo že prebrala. V knjižnici sem spoznala prostore in dobila geslo za dostop do Cobissa.

Bilo mi je všeč, zdaj se bom bolje znašla v knjižnici.

V knjižnici mi je bilo res všeč. Ta dan bi res rad ponovil. Knjigo bom prebral med počitnicami.

Bilo mi je všeč, saj zdaj znam hitreje poiskati knjige. Tudi knjiga, ki smo jo dobili, je videti zanimiva.

Dan v knjižnici mi je bil zanimiv, saj smo lahko na dober način spoznali knjižnico in kako vedeti, ali je knjiga prosta …

Všeč mi je bilo, ko smo iskali knjige in mislim, da bom lahko več brala. Knjiga se mi zdi že po naslovu zanimiva.

Projekt Rastem s knjigo mi je silno všeč, saj sem se naučil, kako se knjigo poišče v katalogu in v knjižnici. Zdaj več berem, saj me to pomirja.

 

Zorka Paulina

Knjiznica_skupinska Knjiznica_iskanje_knjig Knjiznica_Cobiss

Dostopnost