Skoči na glavno vsebino

Na pustni torek, 9. 2. 2016, so imeli učenci od 1. do 4. razreda tehniški dan. Izvedli so ga vsak po svoje, povsod pa je bilo veselo in sproščeno.
V 1. razredu so se pogovarjali o pustnih običajih pri nas in po svetu, izdelali iz papirja razredne maske miške in miškoline, poslušali glasbeno pravljico o pustnih maškarah in se naučili pustno pesem.
V 2. razredu so najprej naredili maske iz odpadnega papirja. Nastale so radovedne sovice. Nato so iz škatlic izdelali še pisane klovne. Ogledali so si kurente in jih risali. Na koncu so se spremenili v čebele, vojake, Zorrote, hudičke… in se šli pokazat še drugim.
V 3. razredu so začeli dan z modno revijo, na kateri je vsak učenec predstavil svojo pustno masko. Po modni reviji so spoznali še nekaj slovenskih tradicionalnih mask, nato so se lotili izdelave razredne pustne maske – pande.
V 4. razredu so učenci izdelovali maske s kaširanjem. Na napihnjen balon so s flomastrom previdno narisali želeno obliko maske. Iz časopisnega papirja so natrgali koščke in jih lepili na balon. Površino maske so še enkrat premazali z lepilom in pustili, da se je dobro posušila. Na pustni torek so počili balon in masko pobarvali, kot so si zamislili.

Za pustni zaključek šolskega dneva se je sprevod vseh maškarc od 1. do 4. razreda sprehodil po Mostu na Soči in se na ogled pokazal še krajanom.

Za RS Most na Soči, Mojca Florjančič

Dostopnost