Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 17. marca, smo se učenci 4.–9. razreda in učitelji odpravili v Planico. Vzdušje v dolini pod Poncami je bilo zares neverjetno! Bili smo del tisočglave množice ob prenovljeni velikanki, ki je glasno spodbujala svoje letalce. Navijali smo prav za vse, naši glasni vzkliki pa so bili poplačani ob dolgih poletih naših letalcev. Peter Prevc in Robi Kranjec sta dosegla 1. in 3. mesto, izid tekme je bil sanjski.
Ob podelitvi medalj smo s ponosom zapeli slovensko himno in opazovali plapolanje številnih slovenskih zastav, prav vsak od nas je ob tem občutil kanček ponosa, da je Slovenec! Vsi smo se strinjali, da je bilo to nepozabno doživetje!

Nekaj vtisov:

Bilo je zabavno. Videli smo številne slovenske zastave, dvignjene visoko v zrak ob zmagi našega orla. Zabavno je bilo gledati učiteljice, saj so bile sproščene in so veselo navijale za naše odlične skakalce. (Eva)

Najbolj zanimivo mi je bilo, kako so ljudje skakali, ko smo zmagali. Presenetilo me je, koliko ljudi je čakalo v vrsti za avtograme. (Tilen)

Navijali smo zelo glasno, nekateri so skoraj izgubili glas. Všeč mi je bilo, da smo naredili telemark za Noriakija Kasaia. (Urša)

Všeč mi je bilo, da sem videl Kasaijev 500. nastop. (Grega)

V Planici mi je bilo zelo všeč, saj je Peter Prevc zmagal. Ta izlet bi lahko ponovili tudi drugo leto. (Žare)

Še vedno imam v spominu glas navijačev, ki so bučno navijali za naše orle: ”Planica, Planica, snežena kraljica …”. Še zdaj mi pesem doni v glavi. Orli, letite še naprej! (Katja)

Bilo je zelo dobro. Pero je bil prvi, Robi pa tretji (carja sta). Rada bi, da bi šli tudi drugo leto, saj sem velika ljubiteljica smučarskih skokov in poletov. Naši orli so carji! (Nika)

Zapisala Marta Medvešček

Dostopnost