Skoči na glavno vsebino

Četrtošolci PŠ Šentviška Gora smo šli 17. marca skupaj z učenci z Mosta na Soči na ogled poletov v Planico. Tega dne smo se zelo veselili in ga komaj dočakali. Imeli smo srečo, da smo poleg treninga lahko gledali tudi obe seriji poletov in podelitev. Glasno smo navijali za vse slovenske skakalce, tudi za našega Jaka. S seboj smo imeli navijaške šale z napisom Jaka Hvala – Majstr Klančer, Panikušč aru. Veseli smo bili odlične uvrstitve Petra Prevca, Robija Kranjca in tudi Jakovega dosežka. Tega doživetja še dolgo ne bomo pozabili.
Tudi učenci od 1. do 3. razreda smo imeli ta dan športni dan. Na igrišču, ki ga je že obsijalo sonce, smo se najprej ogreli z različnimi oblikami lovljenja, nato pa odigrali še tekmo med dvema ognjema. Ekipi sta tokrat izbirala prvošolca in očitno sta se oblikovali enako močni skupini, saj smo tekmo komaj končali do malice.
Po malici nas je čakal orientacijski pohod. Tretješolca, ki sva bila ta dan najstarejša na šoli, sva izbrala ekipi. Vsaka skupina si je najprej izbrala ime. Super detektivi in Zvezdni utrinki smo si izdelali tudi obeske z znaki in imeni svoje skupine. Na poti smo morali reševati naloge ter iskati različne rože in dele rastlin. Pot je od šole vodila mimo hiše drugošolca Jakoba v zgornji del vasi in mimo pokopališča ter mlekarne. Nadaljevali smo pot do Zakraja, kjer smo videli zanimiv star vojaški kamion. Videli smo, kje živi šofer avtobusa Bojan in prišli do hiše, ki jo krasijo trije palčki. Zadnja naloga je bila prepisati datum rojstva in smrti skladatelja Ivana Laharnarja na njegovi rojstni hiši. Potem smo se po klancu vrnili proti šoli. Ker smo srečno prišli nazaj in uspešno opravili naloge, smo si člani skupine med seboj čestitali.
Ta dan nam je bil všeč. Dan je bil sončen in ravno prav topel. Naloge so bile zanimive. Bili smo v družbi s prijatelji. Skupaj smo lepo sodelovali. Biti vodja ni prav enostavno, ker si odgovoren za vse. Veseli smo bili tudi sladkega okrepčila, ki je bilo skrito za nekdanjo mlekarno.
Oboji si želimo, da bi še kdaj imeli tak športni dan.
Zapisali: tretješolca in četrtošolci PŠ Šentviška Gora z učiteljico

 

orient.pohod 01 orient.pohod 02 orient.pohod 03

orient.pohod 04 orient.pohod 05 orient.pohod 06

                                    orient.pohod 07 orient.pohod 08 orient.pohod  09

Dostopnost