Skoči na glavno vsebino

Zadnjo sredo v mesecu marcu smo na naši PŠ skupaj z medicinsko sestro Pavlino ugotavljali, kaj lahko storimo, da bomo bolj zdravi in kako oskrbimo poškodbe.
V 1. in 2. razredu so ponovili o zdravih navadah najprej ob zgodbici z glavnim junakom muckom Miškom, nato pa še s pomočjo predmetov, ki so jih izžrebali iz čarobne vrečke. Narisali ali napisali so, kaj najraje počnejo v prostem času. Pogovarjali so se tudi o rasti zob in skrbi zanje.
Po odhodu medicinske sestre so znanje utrjevali z različnimi nalogami. Na koncu pa so za vse pripravili slastno sadno solato. Seveda so še prej vsi pojedli zelenjavno mineštro, ki je bila za kosilo.
Učenci 3. in 4. r so se s sestro Pavlino učili, do kakšnih poškodb lahko pride, kako nuditi prvo pomoč v različnih primerih in tudi o tem, kako ravnati, da bi do poškodb sploh ne prišlo. Veliko so lahko delali praktično: naučili so se pravilno položiti nezavestnega v bočni položaj ter imobilizirati roko ob poškodbi zapestja. Veliko znanja so izkazali tisti učenci, ki se o tem učijo tudi kot mladi gasilci.
Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

NDzdravje01-m NDzdravje02-m

NDzdravje03-m NDzdravje04-m NDzdravje05-m

NDzdravje06-m NDzdravje07-m

Dostopnost