Skoči na glavno vsebino

Zadnji petek v septembru so prvošolci in drugošolci zaključili z naravoslovnim dnem, z obiskom kmetije “Pr Feltrinu”.

Prvošolci in drugošolci so se v petek, 30. 9. 2016, odpravili na kmetijo, kjer živi prvošolec Janez. Najprej nas je lepo sprejela Janezova mama Andreja, nato pa so se nam pridružili še tata Gašper, mati Cirila in ače Evgen.

Tata Gašper nas je najprej odpeljal v hlev za krave, kjer nam je povedal veliko zanimivosti o njih. Naša naloga je bila, da ugotovimo, koliko krav imajo. Učenci so se hitro lotili štetja lukenj, kjer krave jedo, saj so bile krave ta čas na paši. Razkazal nam je tudi prostor, kjer molzejo krave in prostor, kjer se krave skotijo. Ugotovili pa smo tudi, da ima vsaka krava svoje ime. Nato smo si ogledali še hlev za bike ter telice in teličke.

Po ogledu hlevov nas je mati Cirila že nestrpno čakala, da nas pelje na njivo. Najprej nam je pokazala prav posebno motorno samokolnico, nato pa smo skupaj odšli na njivo. Tam smo si ogledali, katero zelenjavo in pridelke imajo, na koncu pa si je lahko vsak učenec izpulil en korenj in ga odnesel s sabo domov.

Preživeli smo lep dan, bilo nam je zelo lepo in še enkrat hvala družini Feltrin, da smo si lahko ogledali njihovo kmetijo.

Za PŠ Šentviška Gora Ana Selinec Kozorog

 ND_na kmetiji_Gora      ND_na kmetiji_Gora    ND_na kmetiji_Gora

ND_na kmetiji_Gora     ND_na kmetiji_Gora     ND_na kmetiji_Gora

ND_na kmetiji_Gora     ND_na kmetiji_Gora     ND_na kmetiji_Gora

   

Dostopnost