Skoči na glavno vsebino

… da se bom pridno učil in delal, da bom spoštoval učitelje, da bom dober prijatelj, da bom prijazen do vseh, da bom vedno pomagal tistemu, ki potrebuje pomoč, da bom prepire reševal s pogovorom in da se bom veliko gibal na svežem zraku.

To so v torek, 4. 10. 2016, obljubili učenci 1. razreda, ko sta predsednika šolske skupnosti, Aljaž Likar in Gal Trost, svečano prebrala prisego. Prav vsi so ponosno ponavljali za njima in bili ob aplavzu zadovoljni, saj so s tem dejanjem postali tudi člani šolske skupnosti.

A sledilo je še presenečenje, ob katerem so se jim očke še bolj zasvetile. Ob sprejemu v ŠS in v Tednu otroka, ki poteka med 3. in 10. oktobrom, so jim ga pripravili člani krožka prostovoljcev, ki letos prvič deluje na naši šoli. Vanj so vključeni učenci od 6. do 9. razreda, ki jim ni vseeno v kakšnem svetu živijo in so se odločili, da bodo po svojih močeh pomagali graditi lepši svet.
Vsak prostovoljec je doma poiskal plišasto igračko, ki mu je nekoč veliko pomenila, jo opremil s prijaznim sporočilcem in jo podaril prvošolčku.

Ob koncu tega posebnega dogodka (letos smo ga izpeljali prvič) smo ugotovili, da smo ponosni, da smo učenci in učitelji OŠ Dušana Muniha Most na Soči.

Več si lahko ogledate v galeriji.

Zapisali Mateja Maretič in Anja Kragelj

Dostopnost