Skoči na glavno vsebino

Petek, 7. 10. 2016

Most na Soči – Vrsno – Krn – Škudrova domačija

Dopoldan v šoli je potekal po običajnem urniku, popoldan pa nekoliko drugače kot ponavadi. Po koncu pouka nisem odšel domov, ampak …
V Krn smo se del poti peljali s kombijem, del pa odšli peš. Na Škudrovi domačiji nas je s pijačo dobrodošlice pričakala gospodinja Darja. Potem se je pa kmalu začelo: Kdo bo kuhal? Kdo bo pripravil ogenj in kdo nabiral drva? Kdo bo pripravil mizo za večerjo? Boš ti pomil posodo, a ne? Saj se ne pritožujem, ampak mislil sem, da bomo skrivaj lahko gledali televizijo, igrali računalniške igrice, se malo odpočili, … Ne, vse drugo je prišlo na vrsto. In potem še nočni pohod, ki pa se je, na mojo srečo, izkazal za super zadevo, saj sem lahko malce prestrašil punce … BUUU! … in že so zavreščale. Aja in hrana – bila je res odlična – en velik poklon kuharjem. Vse kar so pripravili je bilo odlično – krompir in skuta, frika, jabolčni zavitek. Mmmm, še vedno se mi sedijo sline …
No, spanje mi pa ni bilo tako všeč. Učiteljice so bile tečne, da ne smemo predolgo razgrajat, saj bi nekateri radi spali, pa ne morejo (zaradi nas seveda). A kaj ko se večini od nas ni prav nič spalo. Naslednjič bomo … (ne, tega ne bom sedaj povedal).

Sobota, 8. 10. 2016

Škudrova domačija – planina Kuhinja – …

Takoj, ko sem se zbudil sem pomislil – OGENJ! Zakaj me niso zbudili za stražo ognja? Pogledam skozi okno … o ne … pogasil se je … Kdo je zaspal za stražo?? (opomba ** če hočeš, da ogenj gori do jutra naberi VELIKO drv!!)
Zajtrk zopet odličen. Potem pa že pospravljamo in pakiramo. Škoda, lahko bi še malo podaljšali… Še sprehod čez planino do koče v Planini Kuhinja in potem domov. Vikend bo res nekoliko krajši, a mi ni žal. Rečem lahko le: NEPOZABNO IN KMALU BI KAJ TAKEGA PONOVIL!

Pa še nekaj »fotk« za spomin …

Iz dnevnika nekega šestošolca

Zapisala Anja Kragelj

Dostopnost