Skoči na glavno vsebino

Tudi letos je učence PŠ Šentviška Gora obiskal policist Jure. Najprej so se pogovorili o tem, kje in kdaj morajo biti v prometu še posebej pazljivi in na kaj morajo biti pozorni, če prihajajo v šolo peš, z avtobusom, oziroma, če jih pripeljejo starši z avtomobilom. Pogovorili so se tudi, kdaj lahko gredo na cesto s kolesom in o situacijah, ki so lahko nevarne v bližini kmečkih strojev. Učenci so policistu sproščeno pripovedovali o svojih izkušnjah.
O tem, kako pomembno je, da smo pripeti z varnostnim pasom, pa so se prepričali v praktičnem prikazu, ko se je z avtomobilom zaletel zajček. V igri vlog so lahko sodelovali kot reševalci, gasilci in policisti in to jim je bilo še posebej všeč.
Pravila so ponovili še s poučnim sprehodom po nevarnejšem delu vasi, kjer hodi večina učencev k verouku. Učenci so vadili pravilno prečkanje ceste. Še posebno pozorno je policist Jure spremljal prvošolce.
Ta dan je bila prometna situacija na tem delu ceste res primerna za vajo, saj je bil promet povečan zaradi gradbišč v zgornjem delu vasi.
Policist Jure je učence pohvalil za teoretično ter tudi praktično znanje. Vsi pa si želimo, da bi bi bili otroci previdni tudi pri vsakodnevnem vključevanju v promet ter da bi jim bili odrasli za zgled. In seveda, naj tudi to šolsko leto mine čim bolj varno.
Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar 

obisk policista 2016 006-m obisk policista 2016 008-m obisk policista 2016 012-m

obisk policista 2016 021-m obisk policista 2016 028-m obisk policista 2016 030-m

obisk policista 2016 038-m obisk policista 2016 042-m obisk policista 2016 044-m

Dostopnost