Skoči na glavno vsebino

Snemanje radijske oddaje Kotiček za šolarje je bila za vse sodelujoče učence posebna izkušnja. Oddaja je tematsko-bralno obarvana, saj je mesec oktober mednarodni mesec šolskih knjižnic. Letos poteka pod geslom ˮNaučite se razvozlati svoj svetˮ.

Predstavnika šolske skupnosti, Aljaž in Gal, sta predstavila dogodek, sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Svečano sta brala prisego, prvošolci so ponavljali za njima in s tem postali člani šolske skupnosti. Učenke Zala, Meta in Valentina so v oddaji spregovorile o doživljanju branja mlajšim učencem in poudarile, kako zbrano so otroci poslušali, njim pa je bila to lepa izkušnja. Prvošolec Luka je pripovedoval zgodbo o Špelci in Bradaču. Malo drugačen pouk fizike sta predstavili osmošolki Maja in Meta, devetošolka Nika je spregovorila o branju pri pouku tujih jezikov, dejavnosti bralnega kluba je orisala Valentina. V nadaljevanju oddaje sta sedmošolki Sanja in Karin predstavili njuni najljubši knjigi, drugošolca Brin in Jaka sta povedala mnenji o knjigi Maček Muri, ki so jo brali v podaljšanem bivanju. Delo radijske napovedovalke je odlično opravila Maja, prispevke je povezoval Martin, prihajajoče radijske oddaje z Osnovne šole Dušana Muniha Most na Soči je napovedal Nejc. Izbor glasbe so predlagali sodelujoči učenci.

Po končanem snemanju  je radijski novinar g. Matej Kavčič pohvalil vse sodelujoče. Ne zgodi se namreč prav pogosto, da snemanja ni potrebno prekinjati.

Vabljeni k poslušanju Kotička za šolarje v sredo in v soboto, 2. in 5. novembra 2016, ob 17.15 na frekvencah Alpskega vala!

Zapisala Martina Kozorog Kenda

DSC_0641_1  DSC_0642_2

Dostopnost