Skoči na glavno vsebino

Prvi dve četrtkovi šolski uri so učenci na PŠ Šentviška Gora preživeli skupaj s knjižničarko Martino in Polenčkom.
Knjižničarka jim je namreč prebrala pravljico o Polenčku, ki je rad zbiral različne stvari. Po nasvetu babice je s temi predmeti uredil muzejsko zbirko za obiskovalce. Ko je muzej zaprl, je predmete fotografiral in fotografije uredil v albumu, ki mu ga je kupila babica. Predmete pa sta s Smrečico vrnila oziroma odnesla tja, kamor spadajo. Učenci so pozorno spremljali zgodbo ter si z zanimanjem ogledali ilustracije.
V drugem delu druženja so učenci predstavili vsak svoj predmet, ki so ga prinesli od doma. Predmet so lahko izbrali sami, navodilo je bilo le, naj bo ta predmet zanimiv oz. poseben. Svoje izbrane predmete so predstavile tudi knjižničarka in učiteljici. Po predstavitvi so predmete nesli v muzej zanimivih predmetov. Tako so bili v muzeju razstavljeni res zelo raznoliki predmeti: igrače, obuvala, pripomočki, spominki, knjige… Posebni oz. zanimivi so bili zaradi starosti, izgleda, načina uporabe, priložnosti, ob kateri so jih učenci dobili… Predmete so nato razvrščali po različnih kriterijih ( starosti, materialih, namenu uporabe….)
Knjižničarki Martini so se učenci zahvalili za prijetno druženje in se dogovorili, da jo obiščejo tudi v knjižnici na centralni šoli.
Pri ustvarjalnih delavnicah so učenci svoje predmete še oživili. Pripravili so prizorčke, v katerih so se ti predmeti družili in pogovarjali.
Seveda smo tudi mi zbirko fotografirali, saj je bil muzej zanimivih in posebnih predmetov odprt samo na ta dan. Obiskali so ga tudi starejši otroci iz vrtca.
Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

Obisk knjiznicarke 001-m Obisk knjiznicarke 005-m Obisk knjiznicarke 017-m

Obisk knjiznicarke 035-m Obisk knjiznicarke 039-m Obisk knjiznicarke 047-m

                         Obisk knjiznicarke 056-m Obisk knjiznicarke 059-m Obisk knjiznicarke 061-m

Dostopnost