Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 17. 11. 2016, smo se za trenutek lahko potopili v domišljijsko deželo, kjer obstaja polno reči, ki razveselijo otroško dušo. Na dobrodelnem sejmu »Podari igračo – podari nasmeh« so majhni pa tudi malo večji otroci lahko (spet) našli otroka v sebi, ko so občudovali mehke plišaste igrače, listali po čudovitih slikanicah, prebirali zanimive knjige, izbirali zabavne družabne igre ali preizkušali športne pripomočke…  Potem, ko so izbrali nekaj zase, so se lahko posladkali s čajem in odličnim pecivom ter poigrali z medvedom, narejenim prav v ta namen.

Čeprav je bil sejem prvotno zamišljen kot zbiranje sredstev za uspešno delovanje šolskega sklada, smo z njim dosegli še veliko več. Opozorili smo na  odgovoren odnos do potrošništva in s tem trud za čistejše okolje. Združili smo skupne moči tako s strani vrtca, podružnic, razredne in predmetne stopnje. Skupaj smo dokazali, kako malo je potrebno, da nekoga osrečiš…

Pa tudi to še ni vse. Prostovoljni prispevki, zbrani v ta namen, v vrednosti nekaj čez 580 evrov,  bodo gotovo našim učencem omogočili lažje bivanje v šoli naravi, udejstvovanje na tekmovanju, nagradni izlet za Miškolovce in še kaj.

Več o dobrodelnem sejmu si lahko ogledate na fotografijah.

Za šolski sklad, mag. Maja Obid

Dostopnost