Skoči na glavno vsebino

V sredo smo se odpravili na podružnične šole, da bi tudi tam opravili sprejem prvošolčkov v Šolsko skupnost. Najprej smo se ustavili v Podmelcu, nato na Šentviški Gori in nazadnje v Dolenji Trebuši.

Sprejem je potekal takole … Midva sva po krajših delih brala prisego, prvošolčki pa so ponavljali za nama. Po branju in slavnostnem podpisovanju zaobljube pa je sledilo še presenečenje, ki so ga pripravili člani Prostovoljnega krožka. Vsak izmed njih je prejel plišasto igračko, ki jo bo lahko objel, ko bo žalosten ali ko se ne bo počutil najbolje.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Zapisala Gal Trost in Aljaž Likar

VTISI IN OBČUTKI PRVOŠOLCEV PŠ ŠENTVIŠKA GORA PO PRISEGI PRVOŠOLCA

MATIJA: NAJBOLJ VŠEČ MI JE BILO, KER SEM DOBIL RAKETO. Z RAKETO SE BOM IGRAL, IMEL  JO BOM V POSTELJI. BIL SEM ZELO VESEL, KER SEM DOBIL PRIZNANJE. OBLJUBIL SEM, DA BOM PRIJATELJ Z DRUGIMI, DA BOM PRIDEN, DA BOM POMAGAL DRUGIM, DA BOM TELOVADIL NA SVEŽEM ZRAKU.

TEREZA: NAJBOLJ VŠEČ MI JE BILO, KER SO NAM DALI PAJACKE. MOJA IGRAČKA MI BO POMAGALA PRI PISANJU. KO SEM DOBILA DIPLOMO, SEM BILA VESELA. OBLJUBILA SEM, DA BOM PRIDNA.

ANA: VŠEČ MI JE BILO, KER SO NAM DALI ŽIVALICE IN BILA SEM ZELO VESELA. Z IGRAČKO SE BOM IGRALA, LEPO BOM PAZILA NA NJO. OBLJUBILA SEM, DA BOM PRIJAZNA IN DA BOM UBOGALA.

MATIC: VŠEČ MI JE BILO, KER SEM DOBIL PLIŠKOTA. KO SEM DOBIL PRIZNANJE IN PLIŠKOTA SEM BIL VESEL. PLIŠKO MI BO POMAGAL PRI UČENJU, Z NJIM SE BOM IGRAL. OBLJUBIL SEM, DA BOM POMAGAL DRUGIM IN DA BOM UPOŠTEVAL PRAVILA.

TIM: NAJBOLJ  VŠEČ MI JE BILO, KO SEM DOBIL IGRAČKO-KUŽA ZDRAVKOTA. SKUPAJ SE BOVA IGRALA IN ČE BO KDO V TEŽAVAH, GA BOVA OZDRAVILA. OBLJUBIL SEM, DA BOM PRIDEN, DA NE BOM NAGAJAL IN DA BOM POMAGAL, ČE BO KDO V TEŽAVAH.

NEŽA: NAJBOLJ VŠEČ MI JE BILO, KO SMO DOBILI IGRAČKE IN PRIZNANJE. IGRAČKO BOM IMELA ZA SPAT. DALA MU BOM ZA JEST. OBLJUBILA SEM, DA BOM UPOŠTEVALA PRAVILA.

JANEZ: POČUTIL SEM SE LEPO. VŠEČ MI JE BILO, KO SO NAM PRINESLI PLIŠKOTE IN KO SMO DOBILI PRIZNANJE. PLIŠKOTA BOM IMEL VEDNO NA MIZI, KO BOM DELAL DOMAČO NALOGO IN Z NJIM SE BOM IGRAL.

Dostopnost