Skoči na glavno vsebino

Učenci PŠ Šentviška Gora so letošnje leto zaključili s prijetnimi doživetji. Zadnji šolski dan so najprej prisostvovali glasbeni delavnici Tomaža Raucha ter prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti na CŠ, nato pa so si ogledali v kino gledališču še animirani film Vaiana.
A poslovili se ta dan še niso, saj so se vsi srečali še 26.12. Nastopili so namreč na tradicionalni prireditvi Srečanje Planotarjev na Šentviški Gori. V programu so nastopili še: domača folklorna skupina, moški in ženski pevski zbor, pevska skupina Prijaznice ter harmonikašica Eva Mlakar.
Nastop učencev so otvorile zajčice, ki so zaplesale ob pesmi pevskega zbora Bel zajček. Zajčico Mišo je skrbelo, da bo morala zelo dolgo spet čakati na veseli december, ki ga ima zelo rada. Pa so ji meseci na šaljiv način povedali, kaj zanimivega se ji bo v posameznih mesecih dogodilo, tako da bo leto prav hitro minilo. Ker zajčica Miša rada pleše, so zajčice zaplesale še ob spremljavi Orffovih glasbil. Naenkrat se je pojavil čarovnik, ki je zajčice začaral v snežinke. Le te so za konec s plesom spremljale pevsko in plesno točko četrtošolke Monike. Nastop je lepo uspel in učenci so prejeli kar nekaj pohval.
Po nastopu jih je večina preizkusila srečo še na tomboli, nekateri pa so tudi zaplesali.
Sedaj pa uživajo sončne počitniške dni. Le nekaj snežne beline bi jim še privoščili.

Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar
Foto: Bruno Sotenšek, Ana S. Kozorog

DSC_0011-m DSC_0016-m DSC_0018-m

DSC_0028-m DSC_0035-m DSC_0048-m

DSC_0049-m DSC_0063-m DSC_0067-m

Dostopnost