Skoči na glavno vsebino

Učenci in mentorji so 22. decembra povabili starše in krajane na kulturno prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki so jo poimenovali Sloveniji za 25 let. Voditelji prireditve in nastopajoči so obiskovalce popeljali skozi zgodovino naše domovine. Zgodovinski pregled so zaključili z razmišljanjem o pomenu državnega praznika in svojimi pogledi na to, kaj pomeni biti samostojen. Učenci od 1. do 5. razreda so prireditev končali z željo, da bi tudi letos prišla bela zima in da bi v novem letu znali iskati srečo tu in zdaj, v nas samih. Piko na i prireditvi pa sta dodala številčni otroški in mladinski pevski zbor.

Po prireditvi so učenci in starši lahko prevzeli dobitke srečelova, ki ga je organiziral šolski sklad. Ustavili so se lahko tudi pri bogato obloženih stojnicah devetošolcev in kupili uporabna darila za novoletno obdarovanje.

  1. decembra so si del prireditve ogledali še učenci od 6. do 9. razreda in vsi učenci podružničnih šol.

Ker se za zadnji dan ne spodobi, da bi imeli pouk, smo v goste povabili samostojnega glasbenika, skladatelja in instrumentalista Tomaža Raucha, ki nam je zaigral na najrazličnejše ljudske instrumente.

Po delavnici so si mlajši učenci ogledali animirano risanko Vaiana, starejši učenci pa so se v prazničnem vzdušju družili z razredniki.

Zapisala Romana Svetičič

Dostopnost