Skoči na glavno vsebino

Sončno zadnjo sredo v marcu so na PŠ Šentviška Gora izkoristili za športni dan.
Najprej so odigrali prijateljsko tekmo med dvema ognjema.
Sonce jih je vabilo v naravo. Nestrpno so že pričakovali, da se odpravijo na orientacijski pohod. Zato so se hitro razdelili v dve skupini, si izbrali ime in narisali znak skupine.
Prva se je na pot podala skupina Srečna podkev, nato pa še skupina Detektivska miška.
Pot jih je vodila proti Polju. Pomagali so si z navodili. Prvošolci so iskali še zajčke, ki so jim pokazali pravo smer na razpotjih. Med potjo so morali poiskati kar deset različnih spomladanskih cvetlic.
Naloge, ki so jih morali opraviti, so zahtevale znanje z različnih področjih, zato je kar veljalo: Več glav, več ve.
Ugotoviti so morali npr.: kako se imenuje bodeč grm z rdečimi plodovi, iz katerih skuhamo okusen in zdrav čaj, katera je rumena zdravilna rastlina, kako se imenuje ravna vzpetina, ki jo vidimo v ozadju Šentviške Gore, v kateri smeri je naša šola,…
Da so se možgani in noge malo spočile ter da so prebudili vse čute, so med potjo poslušali ptičje petje, poduhali vijolice, zapiskali na trobentice ter občudovali lep prton in vrata pri eni od hiš v Polju.
Navodila so jih po drugi strani spet pripeljala do vasi Šentviška Gora. Zadnje naloge so jih čakale pri informacijski tabli na parkirišču.
Ker so že po poti ugotovili, da morajo zelo skrbno opazovati, niso spregledali sladkih zajčkov, ki so se skrivali v bližini.
Učencem je bil dan všeč. Najbolj jim je bila všeč pot po gozdu, kjer je lepo dišalo in ko so iskali zajčke.

Za PŠ Šent. Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar

Dostopnost