Skoči na glavno vsebino

so pripravili učenci 7. razreda. Letos so v okviru projekta “Rastem s knjigo” prebirali Möderndorferjevo knjigo Kit na plaži in spoznavali “vrste” drugačnosti.

Ob mednarodnem dnevu knjig za otroke in mladino 2. aprila, ki ga letos praznujemo že pol stoletja, smo v šolsko knjižnico povabili ilustratorko in pesnico Tinko Volarič, ki živi in ustvarja na Mostu na Soči.

Sedmošolci Jon, Lara, Zala in Sanja so se z avtorico pogovarjali, ji zastavljali vprašanja – iztočnice za pogovor, z namenom, da bi spoznali njeno delo.  Nanje je Tinka Volarič z veseljem odgovarjala in pripovedovala o svojem otroštvu, o spominih na mostarsko osnovno šolo, ki jo je obiskovala, o tem kako je rada brala in risala, o odločitvi za polic in kako so jo pri tem spodbujali starši. Opisala je svoj delovni dan, pokazala kako nastajajo ilustracije, od ideje, skice, slike do tiska … kar so si učenci lahko ogledali na priložnostni razstavi in z avtorico poklepetali o njihovem ustvarjanju.

Zaključni del srečanja s Tinko Volarič je potekal v pogovoru o njeni izkušnji pisanja pesmi in nazivu “Najperspektivnejša mlada literatka leta 2013”.

Srečanje se je zaključilo z željo učencev in ilustratorke o skupnem ustvarjalnem sodelovanju. Avtorica se bo vpisala v šolsko Knjigo avtorjev.


   

Zapisala Martina Kozorog Kenda

Dostopnost