Skoči na glavno vsebino

Bila je telovadnica,
razpoke je imela,
je stara bla, obrabljena,
si obnove je želela.

Seveda to je čisto res,
le pridite pogledat,
omet odpada, pod je slab,
oprema je že stara.

Za natečaj smo izvedeli,
se hitro odločili,
da filmček posnamemo,
vsi v akcijo stopili.

Kot že verjetno veste, je PŠ Šentviška Gora sodelovala na natečaju Hudo dobra telovadnica, ki ga je razpisala Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, pod pokroviteljstvom ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in izvedla s pomočjo več podpornikov.
Sredi aprila so učenci s pomočjo učiteljic, vzgojiteljice Alenke Razpet Kranjc in mentorja video krožka Mirka Kavčiča posneli simpatičen in zgovoren črno bel nemi filmček. Pri snemanju v dopoldanskem času in montaži filma so sodelovali še člani videokrožka na CŠ. Nekaj kadrov so posneli popoldan, ko so se otrokom pridružili še krajani, ki telovadnico uporabljajo za različne dejavnosti. Splačalo se je združiti moči, ideje ter znanje in igralske talente. Filmček se je med 167-imi uvrstil med 10 najboljših.

Komisijo smo prepričali,
odlično se uvrstili,
opremo za ŠV karton
za nagrado smo dobili.

Z uvrstitvijo med prvih 10, pa akcije še ni bilo konec. Štiri šole so se potegovale za dodatno opremo in mednje se je na veliko veselje vseh uvrstila tudi naša šola.
Prireditev ob prevzemu prvega dela nagrade smo pripravili v petek, 16. junija. Podelila nam jo je predstavnica fakultete za šport Vedrana Sember. Slovesnosti so se udeležili še župan občine Tolmin Uroš Brežan, predstavnik za družbene dejavnosti Matjaž Kos, predstavnika zavarovalnice Triglav Egon Fornazarič in Aleš Poljak ter predsednik KS Šentviška Gora Gregor Lapanja. Zbrane je najprej pozdravil naš ravnatelj Ciril Makovec. Učenci in otroci vrtca so prisotne navdušili z igrivim športno obarvanim programom. Njih pa je poleg nagrade, opreme za meritve za ŠV karton, navdušil kuža Pazi.
Ostal je le še boj za glavno nagrado. O zmagovalcu je odločalo glasovanje. Vmesni rezultati so nam dobro kazali, zato so učenci za vsak slučaj spesnili še tole kitico.

Če v glasovanju zmagamo,
se želja nam uresniči:
Hudobro telovadnico
bomo končno le dobili.

Izid glasovanja smo v velikem številu spremljali na TV ekranu prav v naši telovadnici. Žal se nam je zmaga izmuznila. Veselili pa smo se vseeno ob misli, kako veliko podpornikov in prijateljev imamo. Zato se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu našemu velikemu uspehu.
Nas bo na to zanimivo izkušnjo še dolgo spominjala tudi pesmica, ki smo jo spesnili na melodijo Huda mravljica in fotografije.

Za PŠ Šentviška Gora, Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek
Foto, Stanislava Črv in Mirko Kavčič

 

Dostopnost