Skoči na glavno vsebino

Učiteljice smo se v začetku tedna otroka spremenile v zlate ribice. Otroci so imeli na voljo tri želje- kaj bi radi počeli v tednu otroka. Zaželeli so si, da bi šli v hiško v gozdu, da bi si skupaj ogledali mladinski film ter da bi bil en dan za vse brez domače naloge. Dogovorili smo se, da če katere želje ne bomo mogli izpolniti v tekočem tednu, jo bomo prenesli pa v naslednjega.
Ker učiteljice vemo, da je učencem vedno prijetno v družbi naše knjižničarke Martine, smo se dogovorile, da jih v tednu otroka obišče tudi ona. Prišla je s kovčkom. Učenci so se začudeno spraševali, kaj ima v njem. Izvedeli so, da je to “Bralni kovček” . Iz njega je knjižničarka začela zlagati različne knjige: igroknjige, kartonke, klasične slikanice, poučne knjige,… Na zanimiv način je učencem predstavila razvoj branja od igro knjige, slikanice do čisto prave knjige. Učenci so se vključevali v njeno predstavitev in pripovedovali o svojih izkušnjah. V drugem delu druženja pa so učenci na kratko predstavili svojo najljubšo knjigo oz. prav posebno knjigo, ki so jo prinesli ta dan v šolo. Prav tako so svoje najljubše knjige iz otroštva predstavile tudi knjižničarka in učiteljici. Dve šolski uri sta bili mimo kot bi mignil. Učenci so si prinešene knjige kasneje izmenjevali in ogledovali.
Sreda je bila še posebno svečana za prvošolce, saj sta jih obiskala predstavnika šolske skupnosti z mentorico Anjo Kragelj, predstavniki prostovoljcev z mentorico Matejo Maretič ter gospod ravnatelj. Po slovesni prisegi so bili sprejeti v šolsko skupnost. Bili so zelo ponosni. Od srca pa so se razveselili plišastih igračk s pisemci, ki so jim jih podarili člani prostovoljcev.
Konec tedna nam je popestril vsebinsko bogat, čustven in ganljivih prizorov ter čudovitih posnetkov poln film Bela in Sebastjan, ki nam ga je priskrbela knjižničarka Martina. Skupno smo si ga ogledali v dveh delih in tako se je učencem izpolnila tudi druga želja.
Obisk hišice v gozdu pa učence čaka konec tega tedna.
Učiteljice smo bile vesele, ker so bile želje otrok skromne in realne. Zato smo jim jih z veseljem izpolnile.
Za PŠ Šentviška Gora, Vlasta Sotenšek in Erika Laharnar 

                                      

  

 

Dostopnost