Skoči na glavno vsebino

V preteklem tednu smo tudi na PŠ Šentviška Gora izvedli vajo evakuacije.
Tokrat je »zagorelo« v spodnji vrtčevski igralnici. Dim se je hitro širil navzgor proti 1. in 2. nadstropju. Učenci in otroci vrtca so učilnici in igralnici zapustili hitro in se zbrali na zbirnem mestu na igrišču. Na pomoč so poklicali gasilce. Gasilci PGD Ponikve- Planota so s kamionom in gasilskim vozilom za gašenje gozdnih in začetnih požarov prihiteli hitro. Iz stavbe je nekaj gasilcev najprej rešilo tretješolko Julijo, ki je ostala ujeta v knjižnici ter četrtošolko Emo, ki je bila v času izbruha požara ravno na stranišču. Drugi gasilci so hitro gasili požar v igralnici. Učenki sta bili kmalu na varnem in požar je bil pogašen, zato smo lahko ocenili, da je vaja uspela.
Učenci in otroci vrtca so si nato ogledali opremo v vozilu in kamionu. Na koncu so pomagali zviti cevi in pospraviti vse na svoje mesto. Posebno doživetje je bilo, ko so lahko stopili v kabino kamiona. Z gasilci so se pogovorili tudi o vzrokih za požar in o tem, kako bi se lotili gašenja različnih požarov. Spoznali so, kaj je to požarni trikotnik in razmišljali o tem, v katerih situacijah vse gasilci pomagajo. V razgovoru so veliko že vedeli mladi gasilci, ki se vsaj enkrat na mesec zberejo na gasilskih vajah in z mentorji Polono, Gregorjem in Valterjem pridobivajo nova znanja.
Tokratno druženje z gasilci je bilo še bolj zanimivo, saj je bila med njimi tudi gasilka- Juretova in Mihova mama Katarina. Ugotavljali so, zakaj je med gasilci bolj malo žensk in kakšne sposobnosti in vrline morajo imeti, če hočejo postati gasilke.
Gasilcem so se zahvalili z izdelkom- gasilcem ježkom in za spomin naredili še eno gasilsko.

Za PŠ Šent. Gora, Erika Laharnar in Vlasta Sotenšek 

Dostopnost