Skoči na glavno vsebino

… je v preteklem tednu » dozorela« v zgornji učilnici PŠ Šentviška Gora.
Za to so zaslužni učenci 4.r, ki vsako leto pripravijo prizorček v senčnem gledališču in pri tem uporabijo pridobljeno naravoslovno znanje o sencah in lastnostih magnetov. Prizorček je začel nastajati jeseni, ko se je bližala noč čarovnic, zato ni čudno, da je v njem glavna prav buča.
Ker je dela res veliko: napisati dramsko besedilo, se ga naučiti, izdelati lutke in sceno, četrtošolcem za zamudo ne smemo zameriti.
Na predstavo so povabili učence 1., 2. in 3.razreda ter starejše vrtčevske otroke.
Oboji so bili nad predstavo navdušeni. Še posebej zanimivo se jim je zdelo, ko so lahko tudi sami poskusili, kako se sence povečajo in kako se stvari za rjuho premika z magneti.
Četrtošolci so goste na koncu pogostili z bučnimi kolački in bučnimi semeni, Šolarjem so pripravili še eno presenečenje. Vsakemu so podarili vrečkico s semenom buče velikanke.
Za uspešno izpeljano predstavo so bili nagrajeni z aplavzom, bučnimi grisini in sladkimi dobrotami.

In kaj so povedali Ema, Domen, Denis in Jakob?
Ko smo pripravljali prizorček, smo se zabavali in se veliko novega naučili. Ugotavljali smo, kako stvari postanejo večje in kako se jih premika z magneti. Biti smo morali zelo domiselni.
Ugotovili smo tudi, kako težko je igrati zadaj, da se ne vidi glava ali roka. Ker je v prizorčku nastopalo več oseb, smo eni morali igrati več vlog.
Grafoskop je zanimiva naprava: preprosta, a zelo uporabna.

Za PŠ Šent. Gora, Erika Laharnar 

Dostopnost